Parázson sült burgonya fokhagyma mártással hozzávalók:
4 nagy burgonya
olaj
1 gerezd fokhagyma
200 g tejföl
só, bors
Parázson sült burgonya fokhagyma mártással elkészítése:
Mosd meg jól a burgonyákat a csap alatt egy kefével, majd helyenként szúrkáld meg egy késsel.
Kenj be olajjal 4 négyzet alakú aluminium fóliát. Csomagolj be óvatosan egy-egy burgonyát a fóliákba és szorítsd jól össze, hogy ne nyíljon szét.
Süsd a burgonyákat 40 percig a forró parázs fölé helyezett rácson, gyakran forgatva egyik oldalukról a másikra.
Tisztítsd meg a fokhagymát, vágd apróra és add a tejfölhöz. Keverd jól össze, majd ízesítsd sóval, borssal. Tetszés szerint, tehetsz bele kevés vegetát is.
Miután megsültek, vedd le a burgonyákat a rácsról és távolítsd el az alufóliát.
Vájj lyukat a krumplik egyik végébe és öntsd bele a tejfölös mártást, vagy felszolgálhatod mellé is egy kis tálkában.
Tálalhatod köretként is sültek mellé.
0 hozzászólás