Parfékockák hozzávalók:
3 dl tejszín
5 dkg étcsokoládé
1-2 evőkanál méz ízlés szerint
a díszítéshez tetszés szerint reszelt csokoládé
gyümölcs
tejszínhab
csokoládéöntet
Parfékockák elkészítése:
A csokoládét reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Készítsünk elő 2 darab jégkockatartót és 2 darab jégkockatartó nagyságú fóliát.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mézet és a reszelt csokoládét. Gyorsan megtöltjük a masszával a jégkockatartó üregeit, és fóliával letakarjuk.
Azonnal betesszük a mélyhűtőbe. Legalább 3 órán keresztül fagyasztjuk.
Tálalás előtt előkészítjük a desszert díszítéséhez szánt anyagokat, például tejszínhabot, reszelt csokoládét és friss vagy befőtt (lecsurgatott) gyümölcsöt.
Jó, ha előzőleg a kompótos tálkákat vagy a kehelypoharakat is előhűtjük, mert így a parfé nehezebben olvad el. Közvetlenül fogyasztás előtt a megtöltött jégkockatartót kivesszük a mélyhűtőből, és 5 percnyi várakozás után – ugyanúgy, mint a jégkockát – a parfékockákat kitördeljük belőle.
Feldíszítjük az előkészített hozzávalókkal, és azonnal tálaljuk.
A parfé akkor jó igazán, ha nem túl édes. Ugyanígy készíthetünk gyümölcsös parfét is. Ez esetben a gyümölcsöket összezúzzuk, vagy nagyon apróra vágjuk, és tejszínhabba keverjük.
0 hozzászólás