Párizsi banán hozzávalók:

3 tojás

40 dkg porcukor

35 dkg dió

2 evőkanál vanília ízű pudingpor

2,5 dl tej

25 dkg margarin

1 csomag vaníliás cukor

kevés zsemlemorzsa

10 dkg étcsoki

1 dl étolaj

Párizsi banán elkészítése:

Tészta:

A párizsi banán tésztájához 3 tojásfehérjét felkeverünk 20 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a diót. Ezt összekeverjük, és hozzáadunk 2 kanál zsemlemorzsát hogy jól formázható legyen. A tésztát elnyújtjuk (alá és fölé zsemlemorzsát szórunk) kb. fél cm-esre és pogácsaszaggatóval kifliket szaggatunk, majd tepsibe tesszük. (Ajánlatos sütőpapírt alátenni, mert a teszta kicsit ragad.)

Krém:

A tojássárgákat a pudingporral, a tejjel és 5 dkg porcukorral sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukrot, a maradék porcukrot és jól összekeverjük turmixgéppel. Tortadíszítővel rányomjuk a kis kiflikre (hullámosan).

Csokimáz:

Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk és hozzáadunk 1 dl étolajat. Ha egy kicsit kihűlt, a kis kifliket egyesével belemártogatjuk.

A süteményt csak pár órával később lehet fogyasztani, mert a tésztának meg kell puhulnia.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc