Parmezános-fokhagymás stangli hozzávalók:
6 dkg parmezán sajt
15 dkg vaj
6 dkg majonéz
5 gerezd fokhagyma
egy kis csokor petrezselyem
fél mokkáskanál oregánó
negyed mokkáskanál só
Parmezános-fokhagymás stangli elkészítése:
A fokhagymás stanglihoz 6 dkg parmezán sajtot reszeljünk le, keverjük simára 15 dkg szobahőmérsékletű vajjal, majd dolgozzunk bele 6 dkg majonézt, 5 gerezd áttört fokhagymát, egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, fél mokkáskanál szurokfüvet és negyed mokkáskanál sót.
Személyenként 2–3 db stanglit (egyenes kiflit) hosszában vágjunk ketté, és vastagon kenjük meg a fűszeres krémmel.
Az összeillesztett péksüteményeket hézagmentesen tekerjük alufóliába, és grillsütőben süssük 10 percig.
Ha a készülékben csak egy fűtőbetét van, akkor kb. 5 perc után forgassuk át a stanglikat, hogy a másik oldaluk is átsüljön. Végül vegyük ki a fóliából, és néhány másodpercig pirítsuk még, hogy ropogósak legyenek.
Ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert egy pillanat alatt megég. Teával fogyasztva érvényesül leginkább az íze. Szükség esetén papírba csomagolva tároljuk. Másnap grillsütőben felfrissíthetjük.
Takarékoskodhatunk az alufóliával, ha csak annyi stanglit csomagolunk be, amennyi egyszerre befér a grillsütőbe, mert a visszamaradt fólia újra felhasználható.
0 hozzászólás