Parmezános-rozmaringos burgonya golyók hozzávalók:

1 kg burgonya

2 tojás

2 szál rozmaring

néhány zsályalevél

durva só

frissen őrölt fekete bors

100 g vaj

100 g reszelt parmezán

olívaolaj

Parmezános-rozmaringos burgonya golyók elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd forrni tesszük egy kis sóval.

Mikor megfőttek, leöntjuk róla a vizet és pürét készítünk belőle.

Hozzáadunk vajat, parmezánt, sót és egy kis borsot.

Hagyjuk egy kicsit kihűlni majd hozzáadjuk a 2 jól felvert tojást.

Jól összekeverjük majd vizes kézzel kis golyókat formálunk.

Egy tálcára felaprított rozmaring levelet, zsályalevelet, durva sót, borsot és olívaolajat teszünk. A tálcára helyezzük a burgonya golyókat majd megforgatjuk kicsit úgy, hogy a fűszerek jól ragadjanak hozzá.

Előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, amíg a golyók megpirulnak.

Melegen tálaljuk sülthöz, rántott sajthoz vagy egyszerűen nyers salátához.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc