Párolt hús burgonyával hozzávalók:

4 személyre

egy hagyma

140 g sertéshús

1 sárgarépa

két megfelelő méretű burgonya

1 teáskanál gyömbér

1 evőkanál növényi olaj

2 evőkanál cukor

2 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál sake vagy fehérbor

240 ml víz vagy húsleves

3 evőkanál főtt borsó

Párolt hús burgonyával elkészítése:

Pároljuk olajban a hagymát, húst, sárgarépát, burgonyát 3-4 percig.

Külön, keverjük össze a gyömbér port, a cukrot, a szójaszószt, a bort és a levest, majd öntsük a párolt húsra és a zöldségekre. Ezután hagyjuk a tűzhelyen, amíg majdnem az összes folyadék felszívódik.

Adjuk hozzá a borsót, kavarjuk meg és már kész is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc