Paszulyleves füstölt csülökkel hozzávalók:
1 kg fehér szárazpaszuly
2 hagyma
2 sárgarépa
1/2 zellergumó
1 petrezselyem gyökér
1 húsos paprika
2 evőkanál paradicsomszósz
1 evőkanál apróra vágott kakukkfű
1 füstölt csülök kb. 1,5 kg
5 l víz
Paszulyleves füstölt csülökkel elkészítése:
A paszulyt hidegvízbe áztatjuk kb. 10 órát, aztán két-háromszor leforrázzuk. A csülökkel együtt, hideg vízben, feltesszük főni. A habot ahányszor szükséges, leszedjük.
Mikor félig megfőtt, beletesszük a zöldségeket (egészben) és tovább főzzük, amíg a hús lejön a csontról és a bab puha nem lesz.
Kivesszük a csülök csontját és a zöldségeket. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a kakukkfüvet, és a levest ízlés szerint sózzuk.
0 hozzászólás