Paszulyleves füstölt csülökkel hozzávalók:

1 kg fehér szárazpaszuly

2 hagyma

2 sárgarépa

1/2 zellergumó

1 petrezselyem gyökér

1 húsos paprika

2 evőkanál paradicsomszósz

1 evőkanál apróra vágott kakukkfű

1 füstölt csülök kb. 1,5 kg

5 l víz

Paszulyleves füstölt csülökkel elkészítése:

A paszulyt hidegvízbe áztatjuk kb. 10 órát, aztán két-háromszor leforrázzuk. A csülökkel együtt, hideg vízben, feltesszük főni. A habot ahányszor szükséges, leszedjük.

Mikor félig megfőtt, beletesszük a zöldségeket (egészben) és tovább főzzük, amíg a hús lejön a csontról és a bab puha nem lesz.

Kivesszük a csülök csontját és a zöldségeket. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a kakukkfüvet, és a levest ízlés szerint sózzuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc