Patiszonfőzelék hozzávalók:
1,1 kg patiszon
1 vöröshagyma
1 evőkanál étolaj
1 csokor petrezselyem
só
Patiszonfőzelék elkészítése:
A patiszonfőzelékhez 1,1 kg fehér héjú, megmosott patiszont daraboljunk ujjnyi vastag szeletekre, a magját kiskanállal kaparjuk ki, hámozzuk meg, és káposztareszelőn reszeljük le. Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evőkanál étolajon dinszteljük üvegesre. Tegyük rá a lereszelt patisszont, valamint egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, és dinszteljük még pár percig. Utána az összeesett patisszont engedjük fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, adjunk hozzá 1 púpozott mokkáskanál sót, és időnként megkeverve fedő alatt pároljuk kb. 10 percig, amíg megpuhul. Végül rántsuk be.
A fűszeres ételek kedvelői a patisszon jellegtelen ízét a főzővízhez adott negyed mokkáskanál majorannával, lestyánnal, bazsalikommal vagy tárkonnyal feljavíthatják.
0 hozzászólás