Petrezselyemzölddel, citrommal, oregánóval és csilipaprikával ízesített tőkehal hozzávalók:

1 kg tőkehal

1-2 evőkanálnyi olivaolaj

1 fél evőkanálnyi száraz oregánó

1 csokor petrezselyemzöld

1 csípőspaprika

só, fekete bors

2 citrom

Petrezselyemzölddel, citrommal, oregánóval és csilipaprikával ízesített tőkehal elkészítése:

Hideg vízben megmossuk a tőkehal darabokat és egy papirtörlőn megszárítjuk. Bedörzsöljük olivaolajjal, olyannyira, hogy jó csúszósak legyenek.

Egy edényben összekeverjük az oregánót az apróra vágott petrezselyemzölddel és csípőspaprikával.

A halat egy tepsibe helyezzük és megszórjuk ezzel a keverékkel. 225 fokra felmelegítjük a sütőt. A hal tetejére citrom szeletkéket helyezünk és a sütő felső felében pirosra sütjük.

A halételt főtt burgonyával és salátával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc