Petrezselyemzöldes pacalleves hozzávalók:
1 adag csontleves
néhány sárgarépa
petrezselyem
1 kis darab zellergyökér
fokhagyma keverék
tejföl
3 tojássárgája
torma
Petrezselyemzöldes pacalleves elkészítése:
A fokhagymakrémet úgy készítettem, hogy egy tálba kicsivel több tejfölt tettem, olíva olajat, zöldpetrezselymet, sót, citromlevet és az egészet összekeverem.
A recepttől való egyetlen eltérés csak ez a petrezselyemzöld volt, amitől nem lesz szép színe a levesnek (kis zöld levelecskék jelennek meg, ami egy vendéglőben elfogadhatatlan), de nem tudtam ellenállni (ez a kombináció elképesztően finom).
A pacalt körülbelül egy órát főztem (még akkor is, ha írja rajta, hogy már félig főtt), utána a vizet leöntöttem róla. Egy óra múlva vágok belőle egy darabot és megnézem, hogy meglágyult-e.
Ha igen, jön a következő lépés, a pacal feldarabolása.
Először is 4-5 centiméter hosszú és 0,5 centiméter vastag csíkokat vágok. Természetesen ez csak egy módja, mindenki úgy vágja fel, ahogy akarja. Amikor befejeztem, újra főni teszem, de mostmár beleteszem a zöldségeket és a csontlét is, és még körülbelül fél órát együtt főzőm.
A végén ecetet teszek bele (a pacallevest csak ecettel savanyítják) és sót.
Egy edénybe beleteszem a tojás sárgákat, a tejfölt, a fokhagyma krémet, és a tormát.
Mindezeket két, három merőkanálnyi, előre lehűtött levessel (hogy ne menjen össze a tejföl) összekeverem, majd beletöltöm a levesbe, ízlés szerint még teszek bele fokhagymát, ecetet, tormát.
Ha vendégeket is várok, akkor jobb kevesebb adalékot beletenni, majd mindenki tesz a tányérjára, amennyit szeretne.
A pacalleves receptet Nenea_Radu ajánlotta.
0 hozzászólás