Picadillo sertésből vagy marhahúsból hozzávalók:

1/2 kg darált sertéshús (lehet marhahússal keverni, vagy csak marhahús, ízlés szerint)
1/2 nagy vagy 1 kis hagyma, apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 kápia paprika, zöldpaprika vagy konzerv
10-15 magvalt zöld olajbogyó szeletelve
mazsola
1 csésze fehérbor
1 csésze paradicsomszósz
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
oregano

Picadillo sertésből vagy marhahúsból elkészítése:

A darált húst, felaprózott hagymát és fokhagymát párold meg 2 evőkanál olívaolajban.

Add hozzá a paprikát, paradicsomszószt, bort, mazsolát, szeletelt olajbogyó és a fűszereket.

Hagyd alacsony lángon, amíg a bor felszívódott, és az étel sűrű nem lesz (kb. 20-25 perc).

Az első művelet, a hús, hagyma, fokhagyma és paprika párolása nagyon fontos, itt lehet megpirítani a hozzávalókat, ezért ezt a műveletet végezd úgy 15-20 percig.

Melegen tálald főtt rizzsel. A rizset sós vizben főzd, amelyhez kell adni 1 evőkanál olajat is. Jó étvágyat!

A receptet peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc