Pihe puha túrós bukta hozzávalók:
500 g liszt
50 ml tejföl
1 tojás
10 g élesztő
1 kiskanál só
2 kanál cukor
30 ml olaj
Töltelék
200 g száraz sóstúró
3 kanál tejföl
Pihe puha túrós bukta elkészítése:
Olvaszd fel az élesztőt langyos tejben, keverd bele a lisztet, majd a többi hozzávalót. Az olajat tedd bele legutoljára. Gyúrd kb. 5 percet.
Hagyd kelni 30 percig, majd terítsd le az edényt fóliával és hagyd állni másnapig a hűtőben.
Reszeld le a sóstúrót és keverd össze a tejföllel.
Szakíts a tésztából kisebb adagokat (ízlés szerint), nyújtsd őket ki a kezeddel kör alakúra, tegyél a közepükbe egy kanál túrót és formázz gombócot belőlük. Tedd margarinozott vagy olajozott tepsibe és hagyd kb. 30 percet állni, majd kend meg a tejföllel és süsd őket pirosra lassú tűzön, a sütő legfelső rácsán.
Formázhatunk belölük kicsi nyuszikat is a gyerekeknek.
Kitűnő reggeli forró kávé vagy hűs joghurt mellé.
0 hozzászólás