Pikáns ropogós zöldség hozzávalók:

50 dkg brokkoli


2 db sárgarépa


1 teáskanál őrölt görögszéna


1 teáskanál lestyán


1/2 teáskanál őrölt cayenne bors


2 teáskanál őrölt koriander


3-4 evőkanál olívaolaj (extra szűz)


tört bors

forgatáshoz:


5 dkg zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű)


4 gerezd fokhagyma


2 evőkanál lenmag


2 evőkanál szezámmag


1-2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)


só (nem finomított, természetes)

Pikáns ropogós zöldség elkészítése:

1. a brokkolit szedjük rózsáira, a szárát és a sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg, és karikázzuk fel


2. tegyük a zöldségeket kiolajozott tepsire, vagy sütőtálba, szórjuk meg a fűszerekkel (görögszéna, cayenne bors, lestyán, koriander, tört bors) és locsoljuk meg 1-2 evőkanál olívaolajjal, majd alaposan forgassuk össze az olajjal, fűszerekkel a zöldségeket, hogy jól bevonja a felületüket (ekkor még ne sózzuk, mert a só vizet köt meg a zöldségekből, így azok főni és nem sülni fognak)


3. lefedés nélkül süssük fogkeményre a zöldségeket 190 fokon (gázsütőben 5-ös fokozat) kb. 10 perc alatt


4. amíg a zöldségek sülnek, készítsük el a „panírt”, a fokhagymát tisztítsuk meg és szeljük vékony karikákra


5. serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk lágy aranybarna színűre a fokhagymát (ne égessük meg, mert keserű lesz) és a magokat, majd egy csipet sóval ízesítsük, adjuk hozzá a zsemlemorzsát és pirítsuk meg


6. ha a zöldségek megsültek, merjük át a morzsára és forgassuk össze alaposan

Praktikák:

– más zöldségekkel is elkészíthető


– a képen látható „panír” teljes kiőrlésű tönköly kenyérből készült

A receptet a Receptműves ajánlotta. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc