Pingvines eisberg torta hozzávalók:
Lap
6 tojás
150 g cukor
125 g liszt
egy evőkanál kakaó
eszencia
egy csipetnyi só
Krém
500 g tejszín
500 g tejföl vagy zsíros joghurt
300 g porcukor
30 g zselatin
2 tasak vaníliacukor
1 citrom
2 narancs
200 g reszelt étcsokoládé
1-1 kanál reszelt citromhéj és narancshéj
Szirup
200 ml víz
6 evőkanál cukor
eszencia
Pingvines eisberg torta elkészítése:
Verjük fel jól a tojásfehérjéket egy kis sóval, majd szórjuk bele a cukrot, a felvert sárgájákat, az eszenciát és a kakaóval összekevert lisztet.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és süssük meg a lapot, közepes hőfokon. Hagyjuk kihűlni, majd vágjunk hosszában három lapot.
Közben készítsük el a szirupot, főzzük kicsit a cukros vizet, majd adjuk hozzá az eszenciát is.
Verjük fel a tejszínt, majd keverjük bele a tejfölt vagy a joghurtot, a porcukrot, a vaníliacukrot, a citrom- és narancshéjat, majd adjuk hozzá a megolvasztott zselatint is, amit előzőleg hideg vízben megpuhítottunk.
Osszuk a keveréket két részbe. Keverjük bele az egyikbe a citrom levét, majd öntsük egy kisebb formába, mert ez lesz a torta jéghegye. Tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy megkeményedjen.
Keverjük a narancslevet a maradék krémhez, majd kenjünk belőle egy-egy vékony réteget a sziruppal átitatott lapokra, helyezzük őket egymásra egy kifóliázott formába (így könnyebb lesz a tálcára helyezni a tortát), öntsük a maradék krémet a tetejére és egyengessük el.
Szórjuk meg a tetejét a reszelt csoki felével, amit narancshéjjal kevertünk össze, majd tegyük néhány órára a hűtőbe. Ajánlatos egész éjszakára hűtőbe tenni.
Vegyük ki a tortát a formából, helyezzük egy tálcára, majd öntsük rá a reszelt csoki megolvasztott másik felét, majd tegyük rá a megdermedt jéghegyet.
Díszítsük a tetejét kis pingvinekkel (csokoládéból vagy cukorból). Hagyhatjuk még állni egy kicsit a hűtőben, hogy megkeményedjen a csoki is, majd vágjuk vékony szeletekre.
Fagylalttal is elkészíthető.
Az pingvines eisberg torta receptjét ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás