Pirított csirkehús kelbimbóval hozzávalók:
csirkehús (bármely húsos része megfelel)
kelbimbó (800 g befőttesüveg)
300 ml tej
1 evőkanál liszt
150 g tejföl
1/2 csomag vaj
só, bors
Pirított csirkehús kelbimbóval elkészítése:
Főzd meg a csirkehúst.
Tisztítsd meg a kelbimbót és forrázd le sós vízzel.
Vágd a csirkehúst darabokra, tegyél vajat egy serpenyőbe, és tedd rá a húst, öntsél rá vizet és sózd.
Hagyd alacsony lángon 10 percig.
Egy kisebb edényben keverd össze a lisztet és tejfölt.
Helyezd a tűzhelyre, majd add hozzá a maradék vajat, és hagyd főni, amíg a szósz megsűrűsödik.
Egy edénybe tedd be a kelbimbókat, öntsd rá a szószt, majd a húst is.
Alacsony lángon főzd 30 percig, és időnként kavargasd meg.
10 perccel a vége előtt fűszerezd sóval és borssal.
A kelbimbós pirított csirkehús receptjét droopina ajánlotta.
0 hozzászólás