Pirított diós szelet hozzávalók:

Tészta

1 csésze dió

5 tojás

4 evőkanál víz

30 dkg cukor

1 késhegynyi szalakáli

1 evőkanál kakaó

25 dkg liszt

Krém

3 tojás

4 evőkanál liszt

1 csésze tej

1 margarin

30 dkg cukor

½ dl rum

Pirított diós szelet elkészítése:

Tészta

A csésze diót dúrvára vágjuk és megpirítjuk.

A tojássárgákat négy evőkanál vízzel és a cukorral jól kikavarjuk.

A tojásfehérjét habbá verjük, hozzátesszük a késhegynyi szalakálit, a kakaót és a lisztet, belekeverjük a diót és kisütjük.

Krém

Három egész tojást, négy evőkanál lisztet egy csésze tejjel összefőzünk.

A margarint kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a rumot. ⅔ részét rákenjük a tésztára.

A többihez hozzáadjuk a két kanál kakaót és a tetejére simítjuk, majd csokit reszelünk rá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc