Pirított földimogyoró hozzávalók:

földimogyoró

Pirított földimogyoró elkészítése:

A tökmaghoz hasonló módon pörkölhetünk földimogyorót is. A nyers földimogyorót magas falú, nagyméretűedénybe helyezzük, és takaréklángon pirítsuk, amíg a felbontott és kettéválasztott mag zsemleszínűvé válik.

Utána a fémtálcára kiöntött mogyorót hagyjuk lehűlni, mert melegen nyirkos és puha a magja.

A földimogyorót mindig héjastól pörköljük, mivel a kibontva pirított mag kevésbé jóízű.

Frissen pörkölve a legfinomabb, mert a levegő nedvességtartalma néhány nap alatt felpuhítja a magot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc