Pirított gomba hozzávalók:

700 g gomba

200 g pirított fehér zsemlekocka

200 g sajt

2 tojás

1 piros kaliforniai paprika

1 szál póréhagyma

50 ml olaj

bors

Pirított gomba elkészítése:

Az alaposan megtisztított, megmosott gombákat lecsöpögtetjük, és kb. 1 cm széles kockákra daraboljuk. Felkockázzuk a paprikát, felkarikázzuk a póréhagymát.

Megdinszteljük olajon a gombát a paprikával és a póréhagymával, míg elpárolog a gomba leve. Összekeverjük a zsemlekockával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ezután belesimítjuk egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe egyenletesen.

A tojásokat összekeverjük a reszelő nagylyukú oldalán lereszelt sajttal, és ráöntjük a tepsi tartalmára. A tepsit forró sütőbe tesszük kb. 30 percre, míg megpirul az étel.

Ezt a finom gombás egytálételt paradicsomszeletekkel és salátalevelekkel díszített tányéron szervírozzuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc