Pirított gomba hozzávalók:
700 g gomba
200 g pirított fehér zsemlekocka
200 g sajt
2 tojás
1 piros kaliforniai paprika
1 szál póréhagyma
50 ml olaj
só
bors
Pirított gomba elkészítése:
Az alaposan megtisztított, megmosott gombákat lecsöpögtetjük, és kb. 1 cm széles kockákra daraboljuk. Felkockázzuk a paprikát, felkarikázzuk a póréhagymát.
Megdinszteljük olajon a gombát a paprikával és a póréhagymával, míg elpárolog a gomba leve. Összekeverjük a zsemlekockával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ezután belesimítjuk egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe egyenletesen.
A tojásokat összekeverjük a reszelő nagylyukú oldalán lereszelt sajttal, és ráöntjük a tepsi tartalmára. A tepsit forró sütőbe tesszük kb. 30 percre, míg megpirul az étel.
Ezt a finom gombás egytálételt paradicsomszeletekkel és salátalevelekkel díszített tányéron szervírozzuk.
0 hozzászólás