Pirított máj fűszeres mártással hozzávalók:
máj (megmosva, lecsöpögtetve, sózva, borsozva)
parmezán sajt
császárszalonna-szeletek
A mártáshoz
tejföl
fűszerpaprika
erőspaprika
fokhagyma
Pirított máj fűszeres mártással elkészítése:
A májat beleforgatjuk a parmezánsajtba, majd rácsavarjuk a császárszalonna-szeleteket, amit fogpiszkálóval tűzünk össze.
Kivajazott tepsibe helyezzük és sütőbe tesszük (takarjuk le a tepsit, amennyire lehet).
A mártáshoz megpirítjuk a foghagymát és egy kis paprikát, majd az egészet összeturmixoljuk, természetesen sózzuk, borsozzuk. Ezzel a szósszal tálaljuk a májakat. Ezzel az eljárással a májnak a libamájhoz hasonló állaga lesz.
A mártással tálaljuk.
A receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás