Piros diós szelet hozzávalók:

30 deka liszt

25 deka cukor

4 egész tojás

20 deka olvasztott ráma margarin

1 csg sütőpor

1 deci tej

10 deka darált piros dió

A krém hozzávalói:

20 deka porcukor

20 deka margarin

5 deka darált dió

ízlés szerint rum

A tetejére:

2 deci tejszín

Piros diós szelet elkészítése:

A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal habosra kikeverem, hozzáadom a tejet, a darált diót a sütőporral elkevert lisztet és sütőpapiros tepsibe teszem(ami 24×22 cm-es). 170 fokon megsütöm.

A porcukrot a margarinnal, a darált dióval és a rummal krémmé kikeverem. A meghűlt tésztát két lapba vágom és a diókrémmel megtöltöm. A tetejére tejszínt felvertem és piros dióbéllel diszítettem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc