Piros paprikaleves hozzávalók:

4 személyre

4 piros húsú paprika

1 fej lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 közepes póréhagyma (csak a fehér része)

30 dkg káposzta

4 paradicsom

fél dl olaj

fél teáskanál szárított majoránna

fél teáskanál szárított zöldfűszer-keverék

1 teáskanál currypor

1 teáskanál chiliszósz

Piros paprikaleves elkészítése:

A sütőt vagy grillsütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

A paprikát megmossuk, négy részre vágjuk, kimagozzuk, kivágjuk az ereit, majd sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a héja hólyagos lesz és megbarnul.

Vágódeszkára tesszük, konyharuhával letakarjuk, és hámozás előtt lehűtjük. Tálba tesszük, és 2 percre forró vizet öntünk rá. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.

Amíg a paprika sül, és hűl, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A póréhagymát megmossuk, fehér részét felaprítjuk. A káposzta sérült külső leveleit lefejtjük, a káposztát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a magját.

Nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és a curryport. Kis lángon 1 percig kevergetjük, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a lila és a póréhagymát, majd 3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a káposztát, a paradicsomot, a paprikát, felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön 20 percig főzzük.

Levesszük a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni.

A levest kis adagokban simára turmixoljuk. Tiszta edénybe öntjük, chiliszósszal, sóval és borssal ízesítjük.

Óvatosan felmelegítjük, és forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc