Pista bá bográcsgulyása hozzávalók:

80 dkg marhalapocka

1 db marha ritkacsont

10 dkg mangalicazsír

1 nagy fej hagyma

3-4 gerezd fokhagyma

ízlés szerint köménymag

pirospaprika

2 zöldpaprika

paradicsom

1-2 szál zellerzöld

80 dkg burgonya

1 chilipaprika

Pista bá bográcsgulyása elkészítése:

A bográcsot hideg zsírral kikenjük, az aljára tesszük a csontot, erre egy réteg felkockázott hús kerül. Erre jön a vékony karikára vágott hagyma, a köménymag, a többi hús. Belekerül a zúzott fokhagyma, egészben a zöldpaprika és a chili.

1 dl vizet öntünk alá és lassú tűzön kezdjük a főzést, hogy a levét jól kiadja. Amikor zsírjára pirult sózzuk, rászórjuk a pirospaprikát, a zellerzöldet és annyi meleg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön főzzük tovább, s amikor majdnem elkészült belekerül a kockákra vágott burgonya.

Amikor majdnem kész, csipetkét szaggatunk bele, és ha szükséges, felöntjük vízzel és néhány perc alatt felforraljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc