Pista bá bográcsgulyása hozzávalók:
80 dkg marhalapocka
1 db marha ritkacsont
10 dkg mangalicazsír
1 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint köménymag
pirospaprika
2 zöldpaprika
paradicsom
1-2 szál zellerzöld
80 dkg burgonya
1 chilipaprika
Pista bá bográcsgulyása elkészítése:
A bográcsot hideg zsírral kikenjük, az aljára tesszük a csontot, erre egy réteg felkockázott hús kerül. Erre jön a vékony karikára vágott hagyma, a köménymag, a többi hús. Belekerül a zúzott fokhagyma, egészben a zöldpaprika és a chili.
1 dl vizet öntünk alá és lassú tűzön kezdjük a főzést, hogy a levét jól kiadja. Amikor zsírjára pirult sózzuk, rászórjuk a pirospaprikát, a zellerzöldet és annyi meleg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön főzzük tovább, s amikor majdnem elkészült belekerül a kockákra vágott burgonya.
Amikor majdnem kész, csipetkét szaggatunk bele, és ha szükséges, felöntjük vízzel és néhány perc alatt felforraljuk.
0 hozzászólás