Pisztáciás-kakaós kalács hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

1,5 dl ásványvíz

1,5 dl olaj

30 dkg liszt

3 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1 citrom reszelt héja

1 késhegynyi só

2 kanál kakaó

kb. 5 dkg aprított pisztácia

Pisztáciás-kakaós kalács elkészítése:

Egy tálba beletesszük a cukrot és a tojásokat. Addig keverjük robotgéppel, amíg fehéredni kezd és habossá nem válik.

Ekkor hozzáadjuk az ásványvizet, közben keverjük tovább.

Belekeverjük a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, aztán a késhegynyi sót, olajat.

Mindeközben robotgéppel keverjük tovább.

A sütőporral elkevert liszt következik, jól eldolgozzuk ezt is.

A tészta nagyobbik részét a tálban hagyjuk és kb. 10-15 kanálnyit kiveszünk egy másik tálba.

A kisebbik adagba 2 kanál kakaót teszünk, a nagyobbikba pedig pisztáciát.

Mindkét tál tartalmát jól összekeverjük.

Előkészítünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral (könnyebben jön ki a sütemény ha megsült). Előbb a pisztáciás tésztát tegyük bele, aztán egy kanállal a kakaóst is.

Tegyük 175°C- ra előmelegített sütőbe 35-40 percre.

Megszórjuk a kalácsot porcukorral és hagyjuk kihűlni.

A pisztáciás kakaós kalács receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc