Pisztáciás szuflé hozzávalók:
150 g vaj
200 g porcukor
5 tojás
100 g apróra vágott pisztácia
1 evőkanál rum
1 evőkanál pisztáciaeszenc
vanília
Pisztáciás szuflé elkészítése:
A vajat a cukorral és a pisztáciaeszenccel gőz fölött jól kikavarjuk, de nem főzzük, csak a vajat puhítjuk meg.
Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, jó habosra elkeverjük a krémet.
Ezután levesszük az edényt a gőzről, és a tojások kemény habbá vert fehérjét is beledolgozzuk. Könnyedén kavarjuk a habot, hogy homogén krémet kapjunk. Belekeverjük a pisztáciát és a rumot is.
A krémet kikent szufléformába öntjük, sütőbe tesszük és közepes tüzön 40 percig sütjük.
Miután kivesszük a sütőből, meglocsoljuk rummal.
0 hozzászólás