Pisztáciás szuflé hozzávalók:

150 g vaj

200 g porcukor

5 tojás

100 g apróra vágott pisztácia

1 evőkanál rum

1 evőkanál pisztáciaeszenc

vanília

Pisztáciás szuflé elkészítése:

A vajat a cukorral és a pisztáciaeszenccel gőz fölött jól kikavarjuk, de nem főzzük, csak a vajat puhítjuk meg.

Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, jó habosra elkeverjük a krémet.

Ezután levesszük az edényt a gőzről, és a tojások kemény habbá vert fehérjét is beledolgozzuk. Könnyedén kavarjuk a habot, hogy homogén krémet kapjunk. Belekeverjük a pisztáciát és a rumot is.

A krémet kikent szufléformába öntjük, sütőbe tesszük és közepes tüzön 40 percig sütjük.

Miután kivesszük a sütőből, meglocsoljuk rummal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc