Pisztráng nyárson hozzávalók:

4 pisztráng

20 dkg füstölt szalonna

1 evőkanál pirospaprika

1 mokkáskanál őrölt bors

Pisztráng nyárson elkészítése:

A halakat kibelezzük, gondosan megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül, 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon.

A nyársra húzott halakat beszórjuk kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel.

Parázs fölött forgatva sütjük.

A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk.

Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc