Pizza-rétes hozzávalók:
fűszeres pizzatészta
pizza szósz
sajt
tej
tojássárgája
gomba, sonka, paprika, stb.
Pizza-rétes elkészítése:
A tésztát nyújtsd 0,5 cm vastagra, s téglalap alakúra. A tetejét kend meg vékonyan pizza-szósszal, arra tedd a választott tölteléket (apróra vágott gombát, sonkát, paprikát…), majd bőven szórd meg reszelt sajttal.
A téglalap egyik hosszanti oldalától kezdve – jó szorosan – tekerd fel a tésztát. (Ebben segít, ha eleve egy tiszta konyharuhára, vagy lisztezett fóliára fektetted.)
A tekercset fektesd egy (kilisztezett vagy olajjal megkent) tepsibe, szurkáld meg egy hústűvel (hogy ne repesszék majd szét a gázok), s kb. 200°C-on (légfúvós sütőben 180°C-on) süsd meg. (Sütés közben tejjel elkevert tojássárgájával kenegesd.)
Ha átsült, még melegen szeleteld fel.
Benkő Gábor receptje
0 hozzászólás