Pizza-rétes hozzávalók:

fűszeres pizzatészta

pizza szósz

sajt

tej

tojássárgája

gomba, sonka, paprika, stb.

Pizza-rétes elkészítése:

A tésztát nyújtsd 0,5 cm vastagra, s téglalap alakúra. A tetejét kend meg vékonyan pizza-szósszal, arra tedd a választott tölteléket (apróra vágott gombát, sonkát, paprikát…), majd bőven szórd meg reszelt sajttal.

A téglalap egyik hosszanti oldalától kezdve – jó szorosan – tekerd fel a tésztát. (Ebben segít, ha eleve egy tiszta konyharuhára, vagy lisztezett fóliára fektetted.)

A tekercset fektesd egy (kilisztezett vagy olajjal megkent) tepsibe, szurkáld meg egy hústűvel (hogy ne repesszék majd szét a gázok), s kb. 200°C-on (légfúvós sütőben 180°C-on) süsd meg. (Sütés közben tejjel elkevert tojássárgájával kenegesd.)

Ha átsült, még melegen szeleteld fel.

Benkő Gábor receptje

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc