Pokoli öntet salátához hozzávalók:
Majonéz
Ketchup
Tabasco-szósz
Csípős zöldpaprika
Cukor, só
Pokoli öntet salátához elkészítése:
Vegyünk annyi majonézt, amennyi öntetet nagyjából szeretnénk, tegyük egy tálkába. Tegyünk hozzá negyed ennyi ketchupot, néhány csepp Tabasco-szószt, kis csipet sót, és ízlés szerint cukrot.
(Utóbbival vigyázzunk, jól kavarjuk el kóstolás előtt, mert a kristálycukor nem olyan könnyen olvad majonéz állagú dolgokban)
Nagyon nagyon apróra vágjunk – szintén csak ízlés szerint, na és persze tűréshatáron belüli mennyiségben – zöldpaprikát, és keverjük a szószhoz. Hagyjuk állni 20 percet, aztán fogyaszthatjuk is.
Leginkább kukoricás, uborkás, paradicsomos salátákhoz vagy párolt zöldségekhez ajánljuk. A zöldsalátákhoz nem annyira passzol, esetleg a jégsalátával lehet összhangban.
Tipp:
Ha nagyon csípősre sikerült, dúsítsuk majonézzel és ketchuppal.
0 hozzászólás