Polip szószos makaróni hozzávalók:
polip
1 nagy fej hagyma
paradicsomlé
1 pohár fehér bor
kevés fokhagyma
só
bors
Polip szószos makaróni elkészítése:
Előszöris „megfőzzük” a polipot, azonban víz hozzáadása nélkül (a polip sok folyadékot tartalmaz). Nem szükséges megsózni, hisz sós vízben él és húsa természetétől fogva sós. Ha az összes fővéskor keletkezett folyadék elpárolgott, levesszük a tűzről és olivabogyó nagyságú darabkákra vágjuk. Egy serpenyőben a hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és a bort. Ha szükséges, felönthetjük kevés vízzel. Beletesszük a kockákra vágott polipot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Megfőzünk 50 dkg makarónit, majd összekeverjük a szósszal. Más makarónival ellentétben, nem ajánljuk a reszelt sajtot. A polip a halfélék csoportjába tartozik és nem ajánlott sajttal kombinálni.
Ez a leghagyományosabb polip recept.
Szenen is elkészíthető: ha megsült apró kockákra vágjuk és leöntjük egy olaj, ecet és oregánó kombinációjából készült szósszal. Így előételként tálalják.
Egy másik elkészítési mód, mely egyben a kedvencem is, az úgynevezett Stifado! Azaz snidlinges. Beáztatunk estétől egy fél kg snidlinget, így másik nap sokkal könnyebben tisztítható. Hagyományos módon üvegesre pároljuk, hozzáadva kevés paradicsomszószt vagy kockákra vágott friss paradicsomot. A polipot ugyanúgy készítjük el mint az előző receptben, majd a szószt sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Fővéskor felöntjük vízzel.
0 hozzászólás