Polipsaláta hozzávalók:
70 g kisméretű polip tisztítva
½ csésze olívaolaj
1 fej hagyma apróra vágva
1 db paradicsompaprika, vékony szeletekre vágva
400 g sűrített paradicsom (nyáron paradicsom mixelve)
3-4 gerezd fokhagyma, szétzúzva
½ pohár fehérbor
chili, só, bors és más fűszerek ízlés szerint
2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
Polipsaláta elkészítése:
A fagyasztott polipokat a kuktába tesszük és megfőzzük. Miután megfőtt, levágjuk a csápjait, kivesszük a szemeit, és eltávolítjuk a bőrét. A csirkemellhez hasonló fehér húst kapunk, amit apró darabokra vágunk, és olajban megsütünk.
A sütéssel a hús kissé megkeményedik, de nagyon ízletes lesz. Ha nem sütjük meg, akkor viszont a hús puhább marad.
Ezután a fenti összetevőket hozzáadjuk, feltöltjük borral, és 30 percig főzzük.
A lé nem kell túlzottan elfőjön, és fontos, hogy pikáns ízesítésű legyen.
A polipsaláta nagyon egészséges!
0 hozzászólás