Ponty a pácban hozzávalók:
húsos piros paprika
csípős paprika
paradicsom szeletek (ha bió akkor sült paradicsom karikák)
petrezselyemzöld
szeletelt fokhagyma
2-3 szelet hagyma
só
ponty
Ponty a pácban elkészítése:
Felfőzzük a vizet sóval és a végén beletesszük a hozzávalókat (zöldségeket), ezeket már nem főzzük, csak épp hogy belerakjuk és pár másodperc múlva eloltjuk a tüzet. Nem kell hogy nagyon sós legyen a pác, de csak innen fogja szívni az ízeket a hal. Egy edénybe tesszük a páclevet amit készítettünk. Grillen hírtelen megsütjük a pontyot és amikor jónak látszik gyorsan bele tesszük a páclébe. Ezzel a hadművelettel a sült ízt kibocsájtja a hal a lébe a fűszereket a pácléből pedig magába szívja. Ez egy ősi tehnika amit már az egyitomiak használtak a hús (főleg halak) tartósítására.
A ponty a pácban receptet nenea Radu ajánlotta.
0 hozzászólás