Póréhagymás halászlé korpaciberével hozzávalók:
1 kg hal
1 fej hagyma
1 szál póréhagyma
1 petrezselyem gyökér
1 zeller gumó
2 l víz
1/2 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével
Póréhagymás halászlé korpaciberével elkészítése:
A legízletesebb halászlé élő, vagy nagyon friss halból készül (ponty, kecsege, sügér).
A halászlé készülhet süllőből vagy különböző apró halakból is, de nem ajánlott erre a célra a kárász és a compó.
Hogy a halászlevünk kellően sűrű legyen, először az apró halakat kell megfőzni anélkül, hogy lekaparnánk a pikkelyeket, de ki kell venni a belsőségeket és alaposan meg kell mosni.
A sügér kopoltyúit is el kell távolítani, különben a levesünk kesernyés ízű lesz.
Az így elkészített halakat egy fazékba tesszük, hideg vizet öntünk rá, hozzáadjuk a zöldségeket, hagymát, sóval és babérlevéllel ízesítjük.
Közepes lángon 40-60 percig főzzük.
Ezután a levest átszűrjük, majd újra feltesszük főni, de már a nagy haldarabokkal együtt és lestyánnal ízesítjük.
Mielőtt a nagy haldarabokat beletennénk a halászlébe kockákra vágott burgonyát is tehetünk a levesbe.
A halászlevet korpaciberével vagy citromsóval savanyítjuk.
0 hozzászólás