Póréhagymás halászlé korpaciberével hozzávalók:

1 kg hal

1 fej hagyma

1 szál póréhagyma

1 petrezselyem gyökér

1 zeller gumó

2 l víz

1/2 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével

Póréhagymás halászlé korpaciberével elkészítése:

A legízletesebb halászlé élő, vagy nagyon friss halból készül (ponty, kecsege, sügér).

A halászlé készülhet süllőből vagy különböző apró halakból is, de nem ajánlott erre a célra a kárász és a compó.

Hogy a halászlevünk kellően sűrű legyen, először az apró halakat kell megfőzni anélkül, hogy lekaparnánk a pikkelyeket, de ki kell venni a belsőségeket és alaposan meg kell mosni.

A sügér kopoltyúit is el kell távolítani, különben a levesünk kesernyés ízű lesz.

Az így elkészített halakat egy fazékba tesszük, hideg vizet öntünk rá, hozzáadjuk a zöldségeket, hagymát, sóval és babérlevéllel ízesítjük.

Közepes lángon 40-60 percig főzzük.

Ezután a levest átszűrjük, majd újra feltesszük főni, de már a nagy haldarabokkal együtt és lestyánnal ízesítjük.

Mielőtt a nagy haldarabokat beletennénk a halászlébe kockákra vágott burgonyát is tehetünk a levesbe.

A halászlevet korpaciberével vagy citromsóval savanyítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 105 perc