Póréhagymás mártás hozzávalók:

2-3 közepes póréhagyma
200-300 ml tej
2 evőkanál liszt
50 g vaj
2 evőkanál balzsamecet
só, bors
apróra vágott petrezselyem (opcionális)

Póréhagymás mártás elkészítése:

Párold meg a póréhagymát vajban.

Amíg megpuhul, készítsd el a szószt a tejben elkavart lisztből. Keverd jól össze, hogy ne maradjon csomós.

Öntsd a balzsamecetet a párolt póréhagymára, és hagyd kicsit főni, amíg elpárolog a folyadék egy része.

Öntsd hozzá a fehér szószt is, és hagyd főni, amíg felére csökken.

A póréhagymás mártás bármihez tálalható. Grillezett májjal finom párosítás.

A receptet droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc