Póréhagymás-narancsos bárány hozzávalók:
4 szál póréhagyma
4 sárgarépa
4 szár rozmaring
4 szál narancshéj
pirospaprika pehely
frissen őrölt só ls bors
4 darab térdkörűli bárányhús
1 evőkanál oliva olaj
½ csésze száraz fehér bor
4 kocka sótlan vaj
Póréhagymás-narancsos bárány elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Készítünk 4 darab 50×50 cm vastag alufólia darabot. Minden fóliába egy csomagot készítünk a 4 darab húsból. Egy darab fóliába mindennek a negyede kerűl.
Tehát először rátesszük a hagymát és a répát, 1 ág rozmaring és egy szár narancshéj. Sózzuk, borsozzuk és meghíntjük a csípős pelyhekkel. A húsokat jól megtörölgetjük, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk minden oldalát. Rátesszük a zöldségekre. A serpenyőbe öntünk egy kis fehér bort, felszedünk mindent a serpenyő aljáról és hagyjuk hogy felforjon az egész. Ebböl a szószból öntünk a húsra, végül pedig egy kocka vajat is teszünk az egész tetejére. Jól lezárjuk a fóliát és 2-2,5 órát sütőbe tesszük. Nagyon puha kell legyen, ha nem elég puha tartsuk tovább a sütőben. A zöldségeket nem szabad túl apróra vágni mert semmi nem marad belőle.
Burgonyapürével tálaljuk szépen ráhelyezebe a zöldségekre.
A póréhagymás-narancsos bárány receptet Rebella ajánlotta.
0 hozzászólás