Pörkölt citromos mártásban hozzávalók:

60 deka hús

2 evőkanál zsír

2 evőkanál liszt

1-2 citrom

Pörkölt citromos mártásban elkészítése:

Borjú-, bárány- vagy csirkehúsból készül. Az apró darabokra vágott húst beletesszük a zsírba és megsózzuk.

Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje, és főni hagyjuk.

Amikor a hús megfőtt, elkészítjük a fehér mártást: a lisztet kevés zsiradékon halvány barnára pirítjuk és felöntjük azzal a lével, amiben a hús főtt.

Vigyázzunk, hogy a mártás híg legyen.

Ízlés szerint sózzuk és ízesítjük a citrom levével.

Héjától megtisztított citromkarikákkal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc