Portugál padlizsán hozzávalók:
4 személyre
0.5 l pattogatott kukorica
30 dkg olajos szardínia
2 tojás
1 tojás sárgája
2 evőkanálnyi olaj
1 kávéskanálnyi mustár
diónyi vaj
4-5 bazsalikomlevél
só
Portugál padlizsán elkészítése:
A padlizsánokat mosás után vágd hosszában ketté, s vájd ki úgy, hogy kb. két centi vastag faluk maradjon. (Ne feledd elvenni a keserű ízt!)
A lecsepegtetett, kisebb darabokra tört szardíniát óvatosan keverd össze a pattogatott kukoricával, két kockára vágott keménytojással, a felkockázott padlizsánhússal, a tojás sárgájával, az evőkanálnyi olajjal és az apróra vágott bazsalikomlevelekkel.
A mustárt keverd simára a vajjal, s kend ki vele a padlizsánok belsejét, majd halmozd beléjük a tölteléket.
Egy kiolajozott tűzálló tálban tedd őket az előmelegített sütőbe, s mérsékelt tűznél süsd.
0 hozzászólás