Portugál padlizsán hozzávalók:

4 személyre

4 padlizsán

0.5 l pattogatott kukorica

30 dkg olajos szardínia

2 tojás

1 tojás sárgája

2 evőkanálnyi olaj

1 kávéskanálnyi mustár

diónyi vaj

4-5 bazsalikomlevél

Portugál padlizsán elkészítése:

A padlizsánokat mosás után vágd hosszában ketté, s vájd ki úgy, hogy kb. két centi vastag faluk maradjon. (Ne feledd elvenni a keserű ízt!)

A lecsepegtetett, kisebb darabokra tört szardíniát óvatosan keverd össze a pattogatott kukoricával, két kockára vágott keménytojással, a felkockázott padlizsánhússal, a tojás sárgájával, az evőkanálnyi olajjal és az apróra vágott bazsalikomlevelekkel.

A mustárt keverd simára a vajjal, s kend ki vele a padlizsánok belsejét, majd halmozd beléjük a tölteléket.

Egy kiolajozott tűzálló tálban tedd őket az előmelegített sütőbe, s mérsékelt tűznél süsd.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc