Pöttyös tészta hozzávalók:

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

13 dkg margarin

1 + 5 tojás

10 + 20 dkg kristálycukor

1 citrom

4-5 evőkanál baracklekvár

15 dkg darált dió

3 evőkanál zsemlemorzsa

Pöttyös tészta elkészítése:

A lisztet, a sütőport, a margarint, 1 tojást, 10 dkg cukrot, a citrom levét és lereszelt héját összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük, felét egy közepes nagyságú tepsibe simítjuk megkenjük lekvárral.

A maradék tésztából 9 rudat sodrunk, a tepsi hosszúságának megfelelően. Hosszában, egyenlő távolságra rárakjuk a lekváros tésztára.

5 tojássárgáját kikeverünk 20 dkg cukorral, hozzáadjuk a darált diót, és a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk az 5 tojás keményre felvert habját.

Ráöntjük a rácsokra és forró előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Úgy szeleteljük fel, hogy a tésztában a pöttyök látszódjanak.

Akár az ünnepi desszertek közé is lehet sorolni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc