Pozsonyi kocka hozzávalók:
10 dkg margarin
2 tojás
2 dkg liszt
2 dl tejföl
5 dkg mazsola
40 dkg nagykocka tészta
5 dkg zsemlemorzsa
10 dkg mák
15 dkg sárgabarack lekvár
1/2 citrom héja
Pozsonyi kocka elkészítése:
A margarint a tojássárgájával, a liszttel és a fele mennyiségű cukorral elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a mazsolát. A tojásfehérjéből 2 dkg cukorral kemény habot verünk, és lazán az édes masszába keverjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és beleforgatjuk az édes masszába.
Margarinnal kikent, zsemlemorzsával kiszórt tebsibe egy sor tésztát lerakunk, megszórjuk a megmaradt cukorral elkevert darált mákkal. Erre ismét egy sor tésztát rakunk, amelyre elosztjuk a lekvárt. Végül a megmaradt tésztával lefedjük.
Reszelt citromhéjjal megszórjuk, forró sütőben szép pirosra sütjük. Nagy kockákat szeletelve, melegen tálaljuk.
0 hozzászólás