Pudingos és sajtos sütemény hozzávalók:

1 kg sajt

3 tojássárgája

1 tojás

100 g cukor

2 evőkanál citromlé

200 ml tej

2 csomag vanília puding

100 g citrom héj vagy kandírozott narancs

100 g puha vaj

6 tojásfehérje

100 g cukor (a habhoz)

A 2 csomag vaníliás puding helyettesíthető:

40 g cukor

40 g keményítő

2 tojássárgája

vanília

Pudingos és sajtos sütemény elkészítése:

Az első összetevőket összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és simára kavarjuk.

A tojás fehérjét felverjük a cukorral, majd 3 szakaszban adagoljuk a sajtkeverékhez (alulról felfelé kevergetve).

A keveréket egy sütőpapírral kitapétázott tepsibe öntjük majd a sütőbe tesszük 30 percre 200°C fokra.

30 perc után a sütőt 170°C fokra állítjuk és még hagyjuk 40-50 percet amíg a teteje szép réz színű nem lesz.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, felvágjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.

Én 30×30 cm tepsit használtam, de lehet a forma kisebb is, hogy a sütemény magasabb legyen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc