Puha kürtőskalács tepsiben hozzávalók:

Tészta:

30 g száraz élesztő

300 ml tej

3 evőkanál cukor

100 g vaj

2 egész tojás

2 tojássárgája

vanília esszencia

egy csipet só

500 g liszt

Szirup:

200 g cukor

100 ml víz

2 evőkanál citromlé

Máz:

200 g darált dió (kókuszreszelék, fahéj, stb.)

7-8 evőkanál kristálycukor

Puha kürtőskalács tepsiben elkészítése:

A kürtőskalácsot hagyományosan parázson kell készíteni, de használhatjuk az otthoni sütőnket is. Íme, így készíthetünk otthon, egyszerűen kürtőskalácsot.

Előbb a szirupot készítsük el, felfőzve a vizet, cukrot és citromlevet, majd hagyjuk kihűlni.

Oldjuk fel az élesztőt langyos tejben, adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat, majd a vanília esszenciát és a kis sóval felvert tojásokat. A végén adjuk hozzá a lisztet is, és gyúrjunk rugalmas tésztát. Hagyjuk legalább egy fél órát meleg helyen kelni.

Miután megkelt, nyújtsuk ki a tésztát, és vágjuk csíkokra, majd tekerjük rá a megolajozott kürtős kalács formákra. Kenjük be jól a kihűlt sziruppal, forgassuk meg a dióban és cukorban (de más finomságokat is használhatunk, pl: kakó, fahéj, kókuszreszelék), majd tegyük a kiolajozott és kilisztezett tepsibe. Süssük 35-40 percig az előmelegített sütőben.

Tálald desszertként egy csésze tejjel vagy kávéval.

A kürtős kalács receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc