Puliszkás gratin (gráten) hozzávalók:

750 ml zöldségleves

225 g kukoricadara

½ kg tök

3 evőkanál bazsalikomos olaj

2 evőkanál vaj

100 g reszelt sajt

1 szál rozmaring

bors

szerecsendió

Puliszkás gratin (gráten) elkészítése:

Elkészítjük a zöldséglevest. Sós vízben főzünk répát, zellert, hagymát és adunk hozzá szemes borsot, sót és szerecsendiót. Mikor felfőtt, leszűrjük a levét és abban kb 20 percig főzzük a kukoricadarát. Mikor az megfőtt és megvastagodott, egy tepsibe elegyengetjük és hagyjuk hűlni. A tököt megpucoljuk és 1 cm vastagságú karikákra vágjuk. A karikákat olajban megsütjük és befűszerezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Közben a puliszkából egy pohár szájával karikákat vágunk. Ezeket egy kivajazot tálba helyezzük két sorba, felváltva sorakoztatva a tök karikákkal. A tetejére vajat és sajtot reszelünk. Megmossuk a rozmaringot, megpucoljuk, a leveleit leszakítjuk és rátesszük a gratin-re. 20 percre betesszük a sütőbe.

Sült kolbásszal vagy bármilyen hús mellé tálaljuk.

A puliszkás gratin (gráten) receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc