Puliszkás gratin (gráten) hozzávalók:
750 ml zöldségleves
225 g kukoricadara
½ kg tök
3 evőkanál bazsalikomos olaj
2 evőkanál vaj
100 g reszelt sajt
1 szál rozmaring
só
bors
szerecsendió
Puliszkás gratin (gráten) elkészítése:
Elkészítjük a zöldséglevest. Sós vízben főzünk répát, zellert, hagymát és adunk hozzá szemes borsot, sót és szerecsendiót. Mikor felfőtt, leszűrjük a levét és abban kb 20 percig főzzük a kukoricadarát. Mikor az megfőtt és megvastagodott, egy tepsibe elegyengetjük és hagyjuk hűlni. A tököt megpucoljuk és 1 cm vastagságú karikákra vágjuk. A karikákat olajban megsütjük és befűszerezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Közben a puliszkából egy pohár szájával karikákat vágunk. Ezeket egy kivajazot tálba helyezzük két sorba, felváltva sorakoztatva a tök karikákkal. A tetejére vajat és sajtot reszelünk. Megmossuk a rozmaringot, megpucoljuk, a leveleit leszakítjuk és rátesszük a gratin-re. 20 percre betesszük a sütőbe.
Sült kolbásszal vagy bármilyen hús mellé tálaljuk.
A puliszkás gratin (gráten) receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás