Pulykakocsonya hozzávalók:
filézett pulykacombok
tojás
Vegeta fűszerek
Pulykakocsonya elkészítése:
A filézett pulykacombokat kuktába tesszük. Ráöntünk annyi pohár vizet, hogy egy kisujjnyival ellepje.
Belerakunk annyi kanál Vegetát, ahány pohár víz volt. Tovább ízesítjük. (Ajánlott: leostyán, szecsuáni bors, zellerevél) 1 órát kuktázzuk.
Közben keményre főzünk annyi tojást, amennyi alsócomb-filé volt. A forró lébe rakjuk a héj nélküli tojásokat.
Ha kissé lehült, kifejtjük a húst és kupacba rakjuk.
Felszeleteljük a tojást és a formák aljára rakjuk. Rárakjuk a húsdarabokat, majd rászűrjük a főzőlét.
Kifagyasztjuk a kocsonyát.
Citrommal tálaljuk.
0 hozzászólás