Pulykamell csirkemájjal és gombával hozzávalók:

60 dkg pulykamell

3 dkg liszt

1 dl étolaj

5 dkg vöröshagyma

12 dkg csirkemáj

15 dkg gomba

őrölt bors

zöldséglevél

1,5 dl tejszín

10 dkg reszelt sajt

a tepsi kikenéséhez vaj

Pulykamell csirkemájjal és gombával elkészítése:

A pulykamellet felszeleteljük, gyengén megsózzuk és lisztbe mártva forró olajban pirosra sütjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk és a hússzeleteket egymás mellé belehelyezzük.

A sütésből megmaradt olajban a kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk, beleadjuk a kisebb darabokra vágott májat és gombát. Sózzuk, borsozzuk, zöldséglevéllel meghintve lepirítjuk.

Megszórjuk liszttel és felöntjük tejszínnel. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és elosztjuk a hússzeleteken. Meghintjük reszelt sajttal és a sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad.

Ugyanígy készíthetünk sajtos-tejszínes csirkemellet is.

Vajas zöldborsóval, kelbimbóval kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc