Pulykamell csirkemájjal és gombával hozzávalók:
60 dkg pulykamell
3 dkg liszt
1 dl étolaj
5 dkg vöröshagyma
12 dkg csirkemáj
15 dkg gomba
őrölt bors
zöldséglevél
1,5 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
só
a tepsi kikenéséhez vaj
Pulykamell csirkemájjal és gombával elkészítése:
A pulykamellet felszeleteljük, gyengén megsózzuk és lisztbe mártva forró olajban pirosra sütjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk és a hússzeleteket egymás mellé belehelyezzük.
A sütésből megmaradt olajban a kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk, beleadjuk a kisebb darabokra vágott májat és gombát. Sózzuk, borsozzuk, zöldséglevéllel meghintve lepirítjuk.
Megszórjuk liszttel és felöntjük tejszínnel. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és elosztjuk a hússzeleteken. Meghintjük reszelt sajttal és a sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad.
Ugyanígy készíthetünk sajtos-tejszínes csirkemellet is.
Vajas zöldborsóval, kelbimbóval kínáljuk.
0 hozzászólás