Punjabi töltött padlizsán hozzávalók:
néhány padlizsán
kömeny magok
gránátalma magok
kurkuma
garam masala (indiai fűszer keverék)
paradicsom
hagyma
gyömbér
fokhagyma
koriánder levél
csípős fűszer paprika
csípős paprika
só
olaj vagy ghee
Punjabi töltött padlizsán elkészítése:
A köményből, a gránátalma magokból, a garam masalaból, a kurkumából, a fűszerpaprikából és gyömbér-fokhagyma szószból (ez jü helyetesítője a fokhagymának és a gyömbérnek) egy krémet keverünk ki. A padliszánokat bevágjuk, az aljától a szára fele, egy keresztet vágunk és ide nyomjuk be a krémet. Külön készítünk egy curryt serpenyőben. Olaj, gyömbér, fokhagyma, hagyma, paradicsom, zöld koriánder és csípős paprika kell hozzá. Ebbe helyezzük a padlizsánokat, felöntjük meleg vízzel és lefedjük. 30 percet főzzük.
Nem annyira mutatós étel, ezért ne ünnepen tálaljuk inkább, vagy bőséggel legyen dekorálva.
A punjabi töltött padlizsán receptet peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás