Punjabi töltött padlizsán hozzávalók:

néhány padlizsán

kömeny magok

gránátalma magok

kurkuma

garam masala (indiai fűszer keverék)

paradicsom

hagyma

gyömbér

fokhagyma

koriánder levél

csípős fűszer paprika

csípős paprika

olaj vagy ghee

Punjabi töltött padlizsán elkészítése:

A köményből, a gránátalma magokból, a garam masalaból, a kurkumából, a fűszerpaprikából és gyömbér-fokhagyma szószból (ez jü helyetesítője a fokhagymának és a gyömbérnek) egy krémet keverünk ki.  A padliszánokat bevágjuk, az aljától a szára fele, egy keresztet vágunk és ide nyomjuk be a krémet. Külön készítünk egy curryt serpenyőben. Olaj, gyömbér, fokhagyma, hagyma, paradicsom, zöld koriánder és csípős paprika kell hozzá. Ebbe helyezzük a padlizsánokat, felöntjük meleg vízzel és lefedjük. 30 percet főzzük.

Nem annyira mutatós étel, ezért ne ünnepen tálaljuk inkább, vagy bőséggel legyen dekorálva.

A punjabi töltött padlizsán receptet peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc