Raffaello szelet hozzávalók:
Fehér tészta
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 citrom leve
Barna tészta
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál rétesliszt
1 csomag sütőpor
Krém
10 tojássárgája
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vanília ízű pudingpor (főzni való)
3-3,5 dl tej
25 dkg Rama margarin
Díszítés
csoki vagy mandula reszelék
Raffaello szelet elkészítése:
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is.
A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel és a sütőporral, óvatosan a cukros habba forgatjuk és belefacsarjuk a citrom levét.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát egyenletesen belesimítjuk.
165 fokon 15 percig sütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is.
A diót összeforgatjuk a kakaóval, a liszttel és a sütőporral és óvatosan belekeverjük a habba.
165 fokon 15 percig sütjük.
A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül apránként beledolgozzuk a margarint.
Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejét csokoládéreszelékkel hintjük meg.
0 hozzászólás