Raffaello szelet hozzávalók:

Fehér tészta

5 tojásfehérje

15 dkg cukor

15 dkg kókuszreszelék

2 evőkanál rétesliszt

1 csomag sütőpor

1 citrom leve

Barna tészta

5 tojásfehérje

15 dkg cukor

15 dkg darált dió

3 evőkanál kakaó

2 evőkanál rétesliszt

1 csomag sütőpor

Krém

10 tojássárgája

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag vanília ízű pudingpor (főzni való)

3-3,5 dl tej

25 dkg Rama margarin

Díszítés

csoki vagy mandula reszelék

Raffaello szelet elkészítése:

Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is.

A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel és a sütőporral, óvatosan a cukros habba forgatjuk és belefacsarjuk a citrom levét.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát egyenletesen belesimítjuk.

165 fokon 15 percig sütjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is.

A diót összeforgatjuk a kakaóval, a liszttel és a sütőporral és óvatosan belekeverjük a habba.

165 fokon 15 percig sütjük.

A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül apránként beledolgozzuk a margarint.

Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejét csokoládéreszelékkel hintjük meg.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc