Rákkrémes kiflik hozzávalók:
15 dkg réteslap alapú kiflik (10 darab)
15 dkg rákkrém
Rákkrém
17 dkg rák
30 ml olaj
25 mg hagyma
3m mg tejföl
20 ml paradicsomlé
1 mg bors
2 mg só
Díszítés
10 mg vörös vagy fekete kaviár
Rákkrémes kiflik elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Elkészítjük a rákkrémet: megfőzzük a rákot, megtisztítjuk a kérgétől és a hagymával olajon megpároljuk.
Amikor kihűlt, összekeverjük a tejföllel, a paradicsomlével, a sóval és a borssal. Mindegyik réteslap alapú kiflit (kerek, kicsi, kb. 2 cm. átmérőjű) megtöltjük a rák krémmel.
Fekete vagy vörös kaviár szemekkel díszítjük.
0 hozzászólás