Rákos tofu és avokádó saláta wasabi mártással hozzávalók:
150 g tofu
1 avokádó
citromlé
1 kis konzerv rák (vagy halpaszta)
3-4 zöldhagyma
petrezselyem
Wasabi mártás
1 kiskanál reszelt wasabi (tubus)
1 kiskanál szójaszósz
½ kiskanál só
1-1/2 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj
Rákos tofu és avokádó saláta wasabi mártással elkészítése:
A mártáshoz összekeverünk minden hozzávalót.
A tofut papírtörlőbe csomagoljuk, hogy felszívja a fölösleges levet.
Az avokádót ketté vágjuk és eltávolítjuk a magot és a héját.
Apró kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk egy kis citromlével.
A hagymát kicsit átlósan karikára vágjuk.
A tofut szeletekre vágjuk és egy tányérra helyezzük.
A hagyma és a rák háromnegyed részét a tofura tesszük és az avokádó felét is.
Ennek a tetejére rátesszük a többi hagymát, a rákot és az avokádót.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd ráöntjük a mártást.
A ráksaláta receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás