Rákos tofu és avokádó saláta wasabi mártással hozzávalók:

150 g tofu

1 avokádó

citromlé

1 kis konzerv rák (vagy halpaszta)

3-4 zöldhagyma

petrezselyem

Wasabi mártás

1 kiskanál reszelt wasabi (tubus)

1 kiskanál szójaszósz

½ kiskanál só

1-1/2 evőkanál citromlé

3 evőkanál olívaolaj

Rákos tofu és avokádó saláta wasabi mártással elkészítése:

A mártáshoz összekeverünk minden hozzávalót.

A tofut papírtörlőbe csomagoljuk, hogy felszívja a fölösleges levet.

Az avokádót ketté vágjuk és eltávolítjuk a magot és a héját.

Apró kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk egy kis citromlével.

A hagymát kicsit átlósan karikára vágjuk.

A tofut szeletekre vágjuk és egy tányérra helyezzük.

A hagyma és a rák háromnegyed részét a tofura tesszük és az avokádó felét is.

Ennek a tetejére rátesszük a többi hagymát, a rákot és az avokádót.

Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd ráöntjük a mártást.

 

A ráksaláta receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc