Rakott alma hozzávalók:
150 g liszt
2 tojássárgája
egy csipetnyi só
80 g méz
1/4 liter tej
2 tojásfehérje
4-5 közepes nagyságú alma
50 g vaj
fél tasak fahéjas porcukor
Rakott alma elkészítése:
A lisztet a tojássárgákkal, a sóval, a mézzel és a tejjel elkeverjük. A tésztát legalább fél órát állni hagyjuk. A tojásfehérjét felverjük és a masszához adjuk.
Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, elfelezzük és bevagdossuk.
A vajat egy tepsiben felmelegítjük, az almákat beleállítjuk, majd a tésztát és az almát felváltva rétegezzük.
Az egészet 190 fokon kb 30 percig sütjük.
Megszórjuk fahéjas porcukorral.
Hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás