Rakott alma hozzávalók:

150 g liszt

2 tojássárgája

egy csipetnyi só

80 g méz

1/4 liter tej

2 tojásfehérje

4-5 közepes nagyságú alma

50 g vaj

fél tasak fahéjas porcukor

Rakott alma elkészítése:

A lisztet a tojássárgákkal, a sóval, a mézzel és a tejjel elkeverjük. A tésztát legalább fél órát állni hagyjuk. A tojásfehérjét felverjük és a masszához adjuk.

Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, elfelezzük és bevagdossuk.

A vajat egy tepsiben felmelegítjük, az almákat beleállítjuk, majd a tésztát és az almát felváltva rétegezzük.

Az egészet 190 fokon kb 30 percig sütjük.

Megszórjuk fahéjas porcukorral.

Hidegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc