Rakott almás-túrós hozzávalók:

1/2 kg tehéntúró

1 kg alma

2 dl tejföl

1 tojássárgája

5 dkg mazsola

porcukor

reszelt citromhéj

fahéj ízlés szerint

Rakott almás-túrós elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. Citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg. A túrót áttörjük és simára keverjük a tejföllel és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett mazsolát. Porcukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Kivajazott tűzálló tál aljára egy sor túrókrémet teszünk. Befedjük almaszeletekkel, majd ismét egy sor túrókrém és megint alma következik. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg túró legyen. Az almás desszertet előmelegített, forró sütőben megsütjük és forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc