Rakott francia burgonya hozzávalók:

burgonya

tojás

sajt

tejföl

só, bors

vaj

Rakott francia burgonya elkészítése:

Főzzük meg héjában a tojást és a burgonyát. Miután kihűltek, vágjuk karikákra őket.

Helyezzük őket rétegesen egy hőálló edénybe a következőképpen: egy réteg burgonya, egy réteg tojás, egy réteg morzsolt juhsajt és mindig zárjuk egy réteg vékony szeletekre vágott nagyon hideg vajjal.

Adjunk minden réteghez egy evőkanál tejfölt is, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha kész, tegyük sütőbe körülbelül fél órára.

melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc