Rakott őszibarack hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
2 dl rumos-cukros tej
4-5 szem őszibarack
2 egész tojás
1 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 l tej
Rakott őszibarack elkészítése:
A babapiskótákat belemártjuk a rumos-cukros tejbe, és egy tál aljára kb. kétujjnyi magasan lerakjuk.
Az őszibarackokat meghámozzuk, ketté vágjuk, magjaikat kivesszük (ha befőtt, akkor lecsepegtetjük) és magházukkal lefelé a piskótára rakjuk.
A többi hozzávalót összekeverjük és gőz fölött krémet főzünk belőle. Kihűtjük és a barackra öntjük.
A tetejét sűrűn meghintjük durvára vágott dióval, mandulával vagy csokival.
0 hozzászólás