Rakott őszibarack hozzávalók:

1 csomag babapiskóta

2 dl rumos-cukros tej

4-5 szem őszibarack

2 egész tojás

1 evőkanál liszt

2 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

1/2 l tej

Rakott őszibarack elkészítése:

A babapiskótákat belemártjuk a rumos-cukros tejbe, és egy tál aljára kb. kétujjnyi magasan lerakjuk.

Az őszibarackokat meghámozzuk, ketté vágjuk, magjaikat kivesszük (ha befőtt, akkor lecsepegtetjük) és magházukkal lefelé a piskótára rakjuk.

A többi hozzávalót összekeverjük és gőz fölött krémet főzünk belőle. Kihűtjük és a barackra öntjük.

A tetejét sűrűn meghintjük durvára vágott dióval, mandulával vagy csokival.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc